Starta eget podcast

När man ska starta eget finns det mycket information att tillgå. Den mesta är i textform, men för den som önskar lyssna finns det flera podcasts som behandlar ämnet företagande. Det kan vara allt från regler och avdrag till inspiration. För att hjälpa dig på vägen har vi samlat några podcasts nedan.

Skatteskolan – Skatteverket

För att underlätta företagandet har Skatteverket startat en podcast där de förklarar vanliga frågor som uppkommer för dig som driver eget. Podcasten går under namnet Skatteskolan och det finns numera tre säsonger av denna podd. Första säsongen består av 10-avsnitt enligt nedan.

  1. Enskild näringsverksamhet och aktiebolag
  2. Lön och eget uttag
  3. Preliminärskatt
  4. Moms
  5. Experterna svarar på vanliga frågor
  6. Bokföring
  7. Avdrag och kostnader
  8. Fakturera och ta betalt
  9. Registrera företag
  10. Svåra ord

FöretagarpoddenOrganisationen Företagarna

En podcast som går igenom aktuella ämnen och blandar det med intressanta gäster. Det kan vara en diskussion om framtidens arbetsmarknad eller hur omställningsstödet fungerar. Podcasten har över 200 avsnitt så det finns ett gediget arkiv att gräva i.

Driva eget podden – Björn Lunden

Går igenom de flesta områden som avser företagandet. Det kan vara skattenyheter, rättsliga aspekter, eller hur du bäst marknadsför dig via Google. Med andra ord finns ett ganska brett spektrum fördelat på fyra år.

Starta eget podden – We are business

En podcast om att starta och driva eget företag. Podcasten gästas av specialister inom olika ämnen som, prissättning, varumärkesbyggande, sälj och deklaration.